Treceți la conținutul principal

10 sfaturi pentru ingrijirea parului lung

Sunt destule articole atat prin presa scrisa,cea audio- vizuala sau cea online despre ingrijirea parului.dupa titlul postarii, cele mai interesate de acest subiect sunt fetele si femeile.Nimic nu e mai frumos si mai feminin decat un par lung ingrijit si des.Nu neg ca preferatele mele sunt fetele cu parul lung.Culoarea conteaza mai putin .Dar este cunoscut faptul ca parul lung este mai greu de ingrijit decat cel scurt,se electrizeaza usor ,varfurile despicate apar mai repede ,isi pierde rapid volumul si se incalceste foarte des.

watchshop.ro%20

Mai jos avem cateva sfaturi pe care le-am gasit pe un site si m-am gandit sa le enumer aici:

1. La spălare, ai grijă cum foloseşti şamponul. Părul lung se poate deterioră foarte uşor la vârfuri, mai ales dacă obişnuiesti sa le îmbibi în şampon! Foloseşte o cantitate de şampon medie (cât încape în palmă) şi aplică-l pe părul ud. Masează la rădăcină, însă, încearcă să eviţi mişcările circulare, deoarece îl poţi incâlci şi mai rău! Înainte să clăteşti de tot şamponul, umezeşte părul puţin cu duşul şi profită de spuma produsă pentru a curăţa vârfurile!
2. Masca de păr este un produs esenţial pentru părul lung! Nu există nici un fel de remediu mai bun pentru descâlcirea părului şi pentru hidratare decât o mască intensiv hrănitoare. După ce l-ai clătit bine, stoarce vârfurile puţin, astfel părul va absorbi mai bine nutrienţii din mască. Aplică apoi produsul ales de la mijlocul firului în jos, acoperind bine vârfurile (evită să aplici masca pe rădăcini, deoarece îţi va încărca părul).
3. Apa fierbinte nu face bine părului, îl deshidratează şi poate promova producerea sebumului în exces. Înainte de a ieşi din duş, clăteşte părul cu puţină apă rece pentru a-i închide cuticulele şi pentru a preveni electrizarea sau firele rebele.
4. Nu şterge vârfurile cu prosopul niciodată! Mai degrabă zvântă-l bine şi înveleşte-l apoi intr-un turban. Îl poţi lăsa să se usuce natural, secţionează-l în patru şi trece degetele prin el, pentru a evita formarea nodurilor. Evită să piepteni părul cât timp este ud, altfel se va rupe mai uşor!
5. Prinde părul într-o codiţă lejeră (în creştetul capului) sau împleteşte-l cât dormi! Astfel, dimineaţa va fi gata pentru coafura dorită şi plin de volum. Nu te culca niciodată cu părul ud!
6. Evită pe cât posibil produsele de styling care conţin alcool, deoarece acestea vor deshidrata şi mai rău vârfurile!
7. Citeşte cu atenţie eticheta şampoanelor pentru volum! Ele pot conţine silicon, ingredient care, deşi oferă volum părului, îmbracă firul într-o peliculă care previne absorbţia nutrienţilor şi uleiurilor din măşti.
8. Nu te sfii să tai vârfurile despicate! Ştiu cât de greu poate fi să te desparţi chiar şi de câţiva milimentri din coama ta lungă, dar pentru binele părului tău, încearcă să sacrifici măcar un centimetru pe lună pentru a favoriza regenerarea!
9. Dacă ai părul foarte lung nu este recomandat să îl speli zilnic! Sebumul are nevoie de puţin timp să ajungă de pe scalp până la vârfuri pentru a le hidrata!
10. Cu câteva ore înainte să te speli pe cap, periază bine părul pentru a distribui sebumul pe toată lungimea acestuia. Dacă ai nevoie de îngrijire suplimentară, aplică ulei de argan, de măsline sau de cocos pe vârfuri (ultimii 3-4 cm din păr).


Eu in schimb nu enumer aici doar aceste sfaturi ci voi pune la dispozitie si un link care va va trimite catre produse care ajuta la mentinerea unui par sanatos.Am gasit un pachet pe vegis.ro care contine un sampon pe baza de ulei de masline si un balsam..Asadar pachetul contine un tub de sampon de 400 ml pe baza de masline pentru par uscat si un tub de balsam de 200 ml,ultimul fiind gratis.Ele arata cam asa:
Ingredientul principal al acestor produse este bineinteles uleiul de masline .el este obtinut din semintele plantei Olea europaea si presate la rece.Uleiul de masline este bogat in acizi grasi esentiali,nesaturati  si vitamina E .Se absoarbe usor in piele furnizand o perioada lunga de viata produsului previne pierderile de apa din piele hranind usor pielea.




watchshop.ro%20

Catifeleaza si ofera elasticitate epidermei Creaza un film protector pe piele oferind protectie impotriva efectelor negative ,nefavorabile ale factorilor nocivi din mediu.Intareste bariera naturala a apei si lipidelor.
Pentru mai multe detalii puteti consulta urmatorul link:http://bit.ly/2s6dLEr

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

8 beneficii ale ciocolatei

Zilele trecute postam ceva asemanator dar despre boabele de cacao.articolul se gaseste tot pe acest blog.In acest articol vom enumera cateva beneficii ale cremei de ciocolata.Cu totii stim ca ea este foarte savuroasa si ne place foarte mult cand e folosita la deserturi.Dealungul timpului s-au auzit despre cicolata destule:cat de rea e pentru organism,ca ne ingrasa ,dar si faptul ca este responsabila pentru carii si pentru cosurile de pe fata.Site-ul acasatv enumera cateva beneficii pe care le vom enumera si noi pe scurt aici: 1.    Stimuleaza starea de spirit  – In momentul in care te simti obosita si stresata, o bucatica de ciocolata poate face minuni. Ciocolata contine o serie de compusi responsabili pentru stimularea starii tale de spirit si induce senzatia de calm. De asemenea, creste productia de endorfine in organism, ceea ce reduce capacitatea corpului de a simti durerea si induce starea de bine. 2.    Scade colesterolul  - Ciocolata contine flavonoide in cantitati mari.

Sucurile naturale

am mai scris aici in urma cu cateva zile despre dulceturi si efectul lor hranitor si benefic asupra organismului.In acest articol vom discuta despre sucurile naturale si efectele acestora asupra organismului uman.Sucurile naturale sunt in mod cert un beneficiu pentru sanatate Sucurile naturale incluse in alimentatia zilnica sunt o cale prin care se poate scapa de kilogramele in plus,o cura de vitaminizare si mineralizare ,dar si o dieta de detoxifiere in pragul sezonului rece.Noi credem ca un suc natural rece ne racoreste pe canicula asta. Dar pentru a prepara un suc natural de fructe avem nevoie de un blender sau un storcator de fructe. Sucurile de fructe au ca efect imediat cresterea cantitatii de zahar din organism care se asimileaza repede ,iar in cazul in care aveti probleme cu glicemia puteti opta pentru sucuri de legume ,sau se pot folosi fructe cu un indice glicemic mic.Acestea sunt cateva amanunte despre sucurile de fructe.eu am gasit cateva tipuri de sucuri delicioase p

Proteine obtinute din pulbere

Proteinele reprezinta cea mai abundenta substanta din organism dupa apa.Au importanta vitala in dezvoltarea,refacerea si intretinerea tuturor tesuturilor corpului.Prin urmare proteinele sunt printre cele mai importante componente ale unei diete sanatoase.Sunt o componenta majora a muschilor,sangelui,nervilor,organelor interne ,parului,ligamentelor interne si tendoanelor.Hormonii tiroidieni sau insulina depind de asemenea de proteine ,ca si sistemul imunitar ,ce necesita un aport corespunzator de proteine pentru formarea anticorpilor. Proteinele sunt formate din aminoacizi ,22 dintre acestea fiind necesari organismului uman.Opt dintre acestia sunt cunoscuti ca aminoacizi esentiali deoarece sunt obtinuti din alimentatie .Spre deosebire de ceilalti aminoacizii esentiali nu pot fi sintetizati de organism.Proteinele Solgar Way to go au fost produse cu atentie si provin de la vaci ce nu au fost tratate cu rBGF (hormonul de crestere bovina).Produsul poate fi consumat si de vegetarieni.Ac