Cei mai multi dintre noi iubim ciocolata.Este ceva normal pentru ca e sanatoasa,dar cu conditia sa fie neprocesata .Ciocolata contine si cacao.Cacaua nu este doar alimentul care da gust,savoare si aroma anumitor alimente,si cand spun asta ma refer la cacaoa cruda.Ea face parte si din categoria suplimente ,acele alimente care ofera diverse beneficii corpului uman.Cacaoa este samanta unui fruct al unui arbore indigen din jungla americana.Numele de ,,alimentul zeilor " a fost dat in 1753 de catre Carl Linnaeus,un savant suedez al secolului al XVIII-lea .
Cacaoa ,alimentul zeilor
Numeroase studii efectuate in legatura cu ciocolata si cacaoa ajung la aceelasi concluzii: boabele de cacao, acest ingredient minunat si benefic al ciocolatei, este unul din cele mai importante ingrediente care poate duce la scaderea greutatii si in acelasi timp la obtinerea unei stari plina de energie si vitalitate.
Acest produs provine din America de Sud si este ambalat in Marea Britanie.Ca ingredient contine 100% miez de boabe de cacao organice.
Ca si recomandari de utilizare ar fi dupa preferinte si gust.Poate fi amestecat cu smothies,di milkshake-uri adaugate la micul dejun sau energizarea snakurilor si deserturilor de ciocolata.
Ce sunt Cacao Nibs
Pernitele de cacao sunt boabele din pastaile de cacao care cresc in arborele de cacao sau Theobroma cacao. Arborele de cacao este nativ in America Centrala si partea de nord a Americii de Sud si prospera intr-un climat cu umiditate ridicata si precipitatii. Arborele ajunge la inaltimi cuprinse intre 5-8metri.
Initial consumate în pădurile tropicale din America Centrală, cacaoa face parte din alimentatia oamenilor de peste 2000 de ani. Prima plntatie de cacao se crede ca a avut loc in perioada 400 i Hr, dar sunt dovezi arheologice care arata ca cacao a fost consumata mai devreme de anii 600i Hr de catre populatia preclasica Maya. Dupa ani 250 mayasii au descris boabele de cacao in sculpturi, picturi si hieroglife. Boabele de cacao erau foarte importante pentru civilizatia maiasa si azteca, se crede ca faceau parte din ritualuri religioase si erau folosite chiar si ca moneda.
Cacao era indragita mai ales ca bautura de catre azteci, inainte ca aceasta sa fie descoperita de catre spanioli si sa devina populara in Europa. Cuvantul cacao deriva de la cuvantul xocolatl care inseamna apa amara in limba azteca.
Cum se obtine
Pernitele Naturya de cacao cresc in Peru, in habitatul lor natural al padurilor amazoniene. Sunt cultivate de cooperative locale care folosesc metode traditionale de agricultura ecologică. Este vitala o abordare ecologica, tocmai de aceea pernitele noastre de cacao provin numai de la furnizori care le cultiva in mod sustenabil.
La sfarsitul primaverii pastaiele de cacao mature sunt taiate manual cu o maceta. Pastaiele de cacao sunt apoi deschise pentru a putea fi extrase semintele si pulpa. Pulpa dulce este lasata pe seminte cat timp acestea fermenteaza proces ce dureaza o saptamana. Apoi boabele de cacao sunt depozitate in lazi mari unde sunt rotite in mod constant pentru a preveni supraincalzirea. In timpul acestui proces de fermentatie semintele devin din mov, maro si incep sa isi dezvolte atat de indragita aroma.
Dupa fermentare, boabele sunt uscate la soare pentru inca o saptamana inainte de a fi curatare si sortate cu grija. O data ce toate impuritatile au fost eliminate boabele se separa de coji si sunt sparte in mici bucatele crocante adica delicoasele pernite de cacao.
Ce spune stiinta
Cacao a fost utilizata ca forma de leac alternativ iar recent cercetatorii au descoperit ca exista o baza pentru aceste utilizari. Cacaoa contine mari cantitati de flavonoizi care reporezinta o forma de antioxidanti fitochimici intalniti in plante. Flavonoidele reduc riscul mortalitati de tip cardiovascular.
Flavonul este un flavonoid cu importanta deosebita in cacao; se considera ca este in masura sa reduca probleme de sanatate asa cum sunt bolile de inima. Activitatea antioxidanta este continuata de procianidina prezenta in cacao. Acesti compusi polifenolici previn deteriorarea celulara stopand reactiile in lant ale radicalilor liberi. Pernitele de cacao sunt si o sursa de magneziu care ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.
Ca si la restul produsulor noastre in pernitele de cacao nu exista aditivi. Puritatea produsului presupune absenta zaharului, lactatelor si chimicalelor care sunt adaugate in mod normal in ciocolata. Aceste zaharuri pot conduce la anumite boli precum diabet si ar anula efectul pozitiv antioxidant al boabelor de cacao. Pernitele de cacao Naturya contin doar zaharuri de origine naturala si reprezinta 1% din produsul total.
Pernitele de cacao sunt delicioase atat ca gustare cat si ca ingredient component al unei retete. Utilizati la copt deserturi pentru a obtine o aroma de ciocolata autentica. Le puteti pune intr-un amestec, presaratile peste cereale sau mancati-le direct din punga. Reprezinta adaousri extraordinare in smoothie-uri combinate in mod special cu lucuma.
Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati linkul urmator :http://bit.ly/2sJSmho
Cacaoa ,alimentul zeilor
Numeroase studii efectuate in legatura cu ciocolata si cacaoa ajung la aceelasi concluzii: boabele de cacao, acest ingredient minunat si benefic al ciocolatei, este unul din cele mai importante ingrediente care poate duce la scaderea greutatii si in acelasi timp la obtinerea unei stari plina de energie si vitalitate.
Arborii de cacao infloresc si produc fructe tot timpul anului, astfel ca nu exista un timp al culegerii boabelor de cacao. Florile lor au 5 petale deschise la culoare si prezinta un fel de excrescente, asemanatoare conopidei, care cresc direct pe trunchiurile copacilor de cacao.
Aceste flori sunt rareori vizitate de catre albine, procesul de polenizare fiind realizat de catre niste musculite; sunt cunoscute cel putin sase specii de musculite care fac aceasta activitate. Odata polenizate, florile se transforma in fructe de tip pastaie. La inceput, acestea au culoare verde, dar pe masura ce se coc, capata culoarea caracteristica speciei, care poate fi rosie, portocalie, galbena, albastra sau violet. Pastaile de cacao au nevoie de 5-6 luni pentru a se coace complet. Cand sunt coapte, pastaile ating o lungime de 18-20 cm si fiecare contine intre 20 si 50 de seminte care au o forma asemanatoare cu a migdalelor. Aceste seminte, inconjurate de o pulpa subtire si dulce, sunt boabele de cacao, mai exact ciocolata in stare pura.
Fructele de cacao au o coaja dura si nu cad la sol. In cazul in care acestea sunt sparte de maimute sau de pasari, cum sunt macau si papagali, si alte animale care consuma boabe de cacao, o parte din boabe pot cadea pe sol si, daca intalnesc conditii propice, dau nastere unor noi arbori.
In momentul actual se cultiva trei specii de cacao, toate trei derivate din Theobroma cacao, si anume: Criollo, Forastero si Trinitario (o incrucisare a primelor doua specii).
Cea mai pretioasa specie este Criollo si este foarte rara, fiind prezenta in mai putin de 1% din intreaga piata mondiala a produselor din cacao.
Miez boabe de cacao ecologice(Cacao Nibs)
Miezul boabelor de cacao din Peru este macinat in bucatele crocante, care se usuca la soare si se lasa putin la fermentat, pentru a-si putea raspindi aroma bogata si concentrata de cacao.
Vibrand de antioxidanti, miezul crocant de cacao este delicios ca atare sau in combinatii diverse. Bucatele crocante de cacao pot fi adaugate la fursecuri, prajituri, inghetate, inlocuind cu succes clasicii fulgi de ciocolata, deoarece nu contin zahar sau lactoza.
Boabele de cacao Naturya sunt cultivate si procesate dupa metode traditionale peruviene. Pastaile de cacao ajunse la maturitate sunt culese manual, dupa care se decojesc si se zdrobesc in bucatele crocante care se lasa la uscat la soare.
Ulterior incepe procesul de fermentatie timp de o saptamana, ceea ce ajuta la dezvoltarea aromei caracteristice de ciocolata bogata si intensa.
Boabele de cacao Naturya sunt cultivate si procesate dupa metode traditionale peruviene. Pastaile de cacao ajunse la maturitate sunt culese manual, dupa care se decojesc si se zdrobesc in bucatele crocante care se lasa la uscat la soare.
Ulterior incepe procesul de fermentatie timp de o saptamana, ceea ce ajuta la dezvoltarea aromei caracteristice de ciocolata bogata si intensa.
Acest produs provine din America de Sud si este ambalat in Marea Britanie.Ca ingredient contine 100% miez de boabe de cacao organice.
Ca si recomandari de utilizare ar fi dupa preferinte si gust.Poate fi amestecat cu smothies,di milkshake-uri adaugate la micul dejun sau energizarea snakurilor si deserturilor de ciocolata.
Ce sunt Cacao Nibs
Pernitele de cacao sunt boabele din pastaile de cacao care cresc in arborele de cacao sau Theobroma cacao. Arborele de cacao este nativ in America Centrala si partea de nord a Americii de Sud si prospera intr-un climat cu umiditate ridicata si precipitatii. Arborele ajunge la inaltimi cuprinse intre 5-8metri.
Initial consumate în pădurile tropicale din America Centrală, cacaoa face parte din alimentatia oamenilor de peste 2000 de ani. Prima plntatie de cacao se crede ca a avut loc in perioada 400 i Hr, dar sunt dovezi arheologice care arata ca cacao a fost consumata mai devreme de anii 600i Hr de catre populatia preclasica Maya. Dupa ani 250 mayasii au descris boabele de cacao in sculpturi, picturi si hieroglife. Boabele de cacao erau foarte importante pentru civilizatia maiasa si azteca, se crede ca faceau parte din ritualuri religioase si erau folosite chiar si ca moneda.
Cacao era indragita mai ales ca bautura de catre azteci, inainte ca aceasta sa fie descoperita de catre spanioli si sa devina populara in Europa. Cuvantul cacao deriva de la cuvantul xocolatl care inseamna apa amara in limba azteca.
Cum se obtine
Pernitele Naturya de cacao cresc in Peru, in habitatul lor natural al padurilor amazoniene. Sunt cultivate de cooperative locale care folosesc metode traditionale de agricultura ecologică. Este vitala o abordare ecologica, tocmai de aceea pernitele noastre de cacao provin numai de la furnizori care le cultiva in mod sustenabil.
La sfarsitul primaverii pastaiele de cacao mature sunt taiate manual cu o maceta. Pastaiele de cacao sunt apoi deschise pentru a putea fi extrase semintele si pulpa. Pulpa dulce este lasata pe seminte cat timp acestea fermenteaza proces ce dureaza o saptamana. Apoi boabele de cacao sunt depozitate in lazi mari unde sunt rotite in mod constant pentru a preveni supraincalzirea. In timpul acestui proces de fermentatie semintele devin din mov, maro si incep sa isi dezvolte atat de indragita aroma.
Dupa fermentare, boabele sunt uscate la soare pentru inca o saptamana inainte de a fi curatare si sortate cu grija. O data ce toate impuritatile au fost eliminate boabele se separa de coji si sunt sparte in mici bucatele crocante adica delicoasele pernite de cacao.
Ce spune stiinta
Cacao a fost utilizata ca forma de leac alternativ iar recent cercetatorii au descoperit ca exista o baza pentru aceste utilizari. Cacaoa contine mari cantitati de flavonoizi care reporezinta o forma de antioxidanti fitochimici intalniti in plante. Flavonoidele reduc riscul mortalitati de tip cardiovascular.
Flavonul este un flavonoid cu importanta deosebita in cacao; se considera ca este in masura sa reduca probleme de sanatate asa cum sunt bolile de inima. Activitatea antioxidanta este continuata de procianidina prezenta in cacao. Acesti compusi polifenolici previn deteriorarea celulara stopand reactiile in lant ale radicalilor liberi. Pernitele de cacao sunt si o sursa de magneziu care ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.
Ca si la restul produsulor noastre in pernitele de cacao nu exista aditivi. Puritatea produsului presupune absenta zaharului, lactatelor si chimicalelor care sunt adaugate in mod normal in ciocolata. Aceste zaharuri pot conduce la anumite boli precum diabet si ar anula efectul pozitiv antioxidant al boabelor de cacao. Pernitele de cacao Naturya contin doar zaharuri de origine naturala si reprezinta 1% din produsul total.
Pernitele de cacao sunt delicioase atat ca gustare cat si ca ingredient component al unei retete. Utilizati la copt deserturi pentru a obtine o aroma de ciocolata autentica. Le puteti pune intr-un amestec, presaratile peste cereale sau mancati-le direct din punga. Reprezinta adaousri extraordinare in smoothie-uri combinate in mod special cu lucuma.
Comentarii
Trimiteți un comentariu