Treceți la conținutul principal

Mierea de Manuka

Mierea de Manuka este o miere monoflora unica in lume,adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka ,arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate din Noua Zeelanda .
watchshop.ro%20Mierea de Manuka a fost utilizata pentru proprietatile sale medicale de catre triburile Maouri si primii colonisti timp de secole,cu mult timp inainte ca proprietatile deosebite ale acesteia sa fie cercetate si validate de catre medicina moderna.

In 1981, Dr Peter Molan, directorul departamentului de Cercetare al Mierii in cadrul  Universitatii Waikato din Noua Zeelanda, a descoperit faptul ca mierea de Manuka are proprietati foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si  antifungicefacand-o extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate.
Dr. Peter Molan si-a consacrat intreaga cariera cercetarii proprietatilor mierii de Manuka si a modalitatilor in care aceasta poate fi folosita pentru ameliorarea problemelor de sanatate. El a descoperit faptul ca proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka pot varia foarte mult in functie de compozitia chimica a acesteia.
Astazi in Noua Zeelanda, dupa recoltarea din stupi, mierea de Manuka este testata in laborator si este clasificata si comercializata in una dintre urmatoarele categorii :
1.       Miere de Manuka de consum- fara activitate antibacteriana semnificativa. Cea mai mare parte din mierea de Manuka este in aceasta categorie.
 2.      Miere de Manuka ACTIVA -cu activitate antibacteriana peroxidica ( datorata activitatii enzimei glucozoxidaza din miere care produce agentul  antibacterian peroxid de hydrogen). Orice miere are un nivel redus de activitate peroxidica, insa in urma analizelor de laborator s-a observant ca mierea de Manuka poate ajunge la nivele de activitate foarte ridicata, pana la 30+, nivel neintalnit in alte tipuri de miere. Mierea de Manuka ACTIVA este produsa de catre albine in cantitati limitate, mai ales mierea cu activitate ridicata, de la ACTIVA 20+
3.      Miere de Manuka UMF -  cu activitate antibacteriana non- peroxidica ( datorata  enzimei metilglioxal (MGO), unor acizi aromatici, fenoli si flavonoizi , precum si o serie de alti compusi necunoscuti inca cu proprietati chimice antibacteriene). Dr Peter Molan a introdus factorul UMF (Unique Manuka Factor) si a definit standardul pentru analizele de laborator necesare in certificarea mierii de Manuka tip UMF. Ea este astazi comercializata numai de producatori cu licenta  si atestata numai in laboratoare acreditate de Unique Manuka Factor Honey Association . Acest tip de miere este produs de catre albine in cantitati foarte mici ( si este mierea cea mai scumpa din lume) . Inca nu s- au descoperit factorii/conditiile care favorizeaza producerea acestui tip de miere de catre albine.


vegis.ro%20 Iata cateva dintre afectiunile pentru care se consuma mierea de Manuoka:

  1. imunitate:dureri de gat,alergii,sinuzita,imbunatatirea somnului,raceli si gripa,colesterol ,neutralizarea PH-ului ,energie ,sanatatea ochilor,afte
  2. aparat digestiv:aciditate,reflux gastric ,afectiuni gastro intestinale helycobacter pilori,paraziti intestinali
  3. afectiuni bacteriene :acnee infectii cu stafilococ auriu,ingrijirea dintilor si gingiilor ,reducerea inflamatiilor,candida ,efect antibiotic,herpes,ciuperci ale unghiilor ,piciorul atletului,halena(mirosul neplacut al gurii)
  4. ingrijire externa :eczeme ,dermatite ,arsuri si rani,tratamente faciale,ulceratii ale pielii ,foliculita de la epilare sau barbierit etc.
Ingrediente :100% Raw, miere de Manuoka nepasteurizata
Mod de administrare :1-2 lingurite cu jumatate de ora inainte de masa
Cel mai bun mod de administrare a Mierii de Manuoka este sa o consumam cruda dimineata (o lingurita sau doua dupa caz /afectiune) fara sa o amestecam cu alte alimente.Astfel ne putem bucura de toate beneficiile acesteia.


kurtmann.ro%20

Vom enumera aici si cateva modalitati corecte de a consuma mierea de Manuoka :
  • consumati una sau două lingurițe de miere dimineața, zi de zi
  • amestecati o linguriță în ceaiul tău preferat, însă după ce s-a răcit sau este puțin călduț
  • îndulciti piureurile de fructe, sau combină cu ulei și oțet pentru un sos de salată
  • amestecati cu lapte cald înainte de culcare
Acest  produs provine din Noua Zeelanda

El se gaseste aici:http://bit.ly/2v3MCP8

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

8 beneficii ale ciocolatei

Zilele trecute postam ceva asemanator dar despre boabele de cacao.articolul se gaseste tot pe acest blog.In acest articol vom enumera cateva beneficii ale cremei de ciocolata.Cu totii stim ca ea este foarte savuroasa si ne place foarte mult cand e folosita la deserturi.Dealungul timpului s-au auzit despre cicolata destule:cat de rea e pentru organism,ca ne ingrasa ,dar si faptul ca este responsabila pentru carii si pentru cosurile de pe fata.Site-ul acasatv enumera cateva beneficii pe care le vom enumera si noi pe scurt aici: 1.    Stimuleaza starea de spirit  – In momentul in care te simti obosita si stresata, o bucatica de ciocolata poate face minuni. Ciocolata contine o serie de compusi responsabili pentru stimularea starii tale de spirit si induce senzatia de calm. De asemenea, creste productia de endorfine in organism, ceea ce reduce capacitatea corpului de a simti durerea si induce starea de bine. 2.    Scade colesterolul  - Ciocolata contine flavonoide in cantitati mari.

Sucurile naturale

am mai scris aici in urma cu cateva zile despre dulceturi si efectul lor hranitor si benefic asupra organismului.In acest articol vom discuta despre sucurile naturale si efectele acestora asupra organismului uman.Sucurile naturale sunt in mod cert un beneficiu pentru sanatate Sucurile naturale incluse in alimentatia zilnica sunt o cale prin care se poate scapa de kilogramele in plus,o cura de vitaminizare si mineralizare ,dar si o dieta de detoxifiere in pragul sezonului rece.Noi credem ca un suc natural rece ne racoreste pe canicula asta. Dar pentru a prepara un suc natural de fructe avem nevoie de un blender sau un storcator de fructe. Sucurile de fructe au ca efect imediat cresterea cantitatii de zahar din organism care se asimileaza repede ,iar in cazul in care aveti probleme cu glicemia puteti opta pentru sucuri de legume ,sau se pot folosi fructe cu un indice glicemic mic.Acestea sunt cateva amanunte despre sucurile de fructe.eu am gasit cateva tipuri de sucuri delicioase p

Proteine obtinute din pulbere

Proteinele reprezinta cea mai abundenta substanta din organism dupa apa.Au importanta vitala in dezvoltarea,refacerea si intretinerea tuturor tesuturilor corpului.Prin urmare proteinele sunt printre cele mai importante componente ale unei diete sanatoase.Sunt o componenta majora a muschilor,sangelui,nervilor,organelor interne ,parului,ligamentelor interne si tendoanelor.Hormonii tiroidieni sau insulina depind de asemenea de proteine ,ca si sistemul imunitar ,ce necesita un aport corespunzator de proteine pentru formarea anticorpilor. Proteinele sunt formate din aminoacizi ,22 dintre acestea fiind necesari organismului uman.Opt dintre acestia sunt cunoscuti ca aminoacizi esentiali deoarece sunt obtinuti din alimentatie .Spre deosebire de ceilalti aminoacizii esentiali nu pot fi sintetizati de organism.Proteinele Solgar Way to go au fost produse cu atentie si provin de la vaci ce nu au fost tratate cu rBGF (hormonul de crestere bovina).Produsul poate fi consumat si de vegetarieni.Ac