Mierea de Manuka este o miere monoflora unica in lume,adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka ,arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate din Noua Zeelanda .
Mierea de Manuka a fost utilizata pentru proprietatile sale medicale de catre triburile Maouri si primii colonisti timp de secole,cu mult timp inainte ca proprietatile deosebite ale acesteia sa fie cercetate si validate de catre medicina moderna.
Iata cateva dintre afectiunile pentru care se consuma mierea de Manuoka:
Vom enumera aici si cateva modalitati corecte de a consuma mierea de Manuoka :
Mierea de Manuka a fost utilizata pentru proprietatile sale medicale de catre triburile Maouri si primii colonisti timp de secole,cu mult timp inainte ca proprietatile deosebite ale acesteia sa fie cercetate si validate de catre medicina moderna.
In 1981, Dr Peter Molan, directorul departamentului de Cercetare al Mierii in cadrul Universitatii Waikato din Noua Zeelanda, a descoperit faptul ca mierea de Manuka are proprietati foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, facand-o extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate.
Dr. Peter Molan si-a consacrat intreaga cariera cercetarii proprietatilor mierii de Manuka si a modalitatilor in care aceasta poate fi folosita pentru ameliorarea problemelor de sanatate. El a descoperit faptul ca proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka pot varia foarte mult in functie de compozitia chimica a acesteia.
Astazi in Noua Zeelanda, dupa recoltarea din stupi, mierea de Manuka este testata in laborator si este clasificata si comercializata in una dintre urmatoarele categorii :
1. Miere de Manuka de consum- fara activitate antibacteriana semnificativa. Cea mai mare parte din mierea de Manuka este in aceasta categorie.
2. Miere de Manuka ACTIVA -cu activitate antibacteriana peroxidica ( datorata activitatii enzimei glucozoxidaza din miere care produce agentul antibacterian peroxid de hydrogen). Orice miere are un nivel redus de activitate peroxidica, insa in urma analizelor de laborator s-a observant ca mierea de Manuka poate ajunge la nivele de activitate foarte ridicata, pana la 30+, nivel neintalnit in alte tipuri de miere. Mierea de Manuka ACTIVA este produsa de catre albine in cantitati limitate, mai ales mierea cu activitate ridicata, de la ACTIVA 20+
3. Miere de Manuka UMF - cu activitate antibacteriana non- peroxidica ( datorata enzimei metilglioxal (MGO), unor acizi aromatici, fenoli si flavonoizi , precum si o serie de alti compusi necunoscuti inca cu proprietati chimice antibacteriene). Dr Peter Molan a introdus factorul UMF (Unique Manuka Factor) si a definit standardul pentru analizele de laborator necesare in certificarea mierii de Manuka tip UMF. Ea este astazi comercializata numai de producatori cu licenta si atestata numai in laboratoare acreditate de Unique Manuka Factor Honey Association . Acest tip de miere este produs de catre albine in cantitati foarte mici ( si este mierea cea mai scumpa din lume) . Inca nu s- au descoperit factorii/conditiile care favorizeaza producerea acestui tip de miere de catre albine.
Iata cateva dintre afectiunile pentru care se consuma mierea de Manuoka:
- imunitate:dureri de gat,alergii,sinuzita,imbunatatirea somnului,raceli si gripa,colesterol ,neutralizarea PH-ului ,energie ,sanatatea ochilor,afte
- aparat digestiv:aciditate,reflux gastric ,afectiuni gastro intestinale helycobacter pilori,paraziti intestinali
- afectiuni bacteriene :acnee infectii cu stafilococ auriu,ingrijirea dintilor si gingiilor ,reducerea inflamatiilor,candida ,efect antibiotic,herpes,ciuperci ale unghiilor ,piciorul atletului,halena(mirosul neplacut al gurii)
- ingrijire externa :eczeme ,dermatite ,arsuri si rani,tratamente faciale,ulceratii ale pielii ,foliculita de la epilare sau barbierit etc.
Ingrediente :100% Raw, miere de Manuoka nepasteurizata
Mod de administrare :1-2 lingurite cu jumatate de ora inainte de masa
Cel mai bun mod de administrare a Mierii de Manuoka este sa o consumam cruda dimineata (o lingurita sau doua dupa caz /afectiune) fara sa o amestecam cu alte alimente.Astfel ne putem bucura de toate beneficiile acesteia.
Vom enumera aici si cateva modalitati corecte de a consuma mierea de Manuoka :
- consumati una sau două lingurițe de miere dimineața, zi de zi
- amestecati o linguriță în ceaiul tău preferat, însă după ce s-a răcit sau este puțin călduț
- îndulciti piureurile de fructe, sau combină cu ulei și oțet pentru un sos de salată
- amestecati cu lapte cald înainte de culcare
El se gaseste aici:http://bit.ly/2v3MCP8
Comentarii
Trimiteți un comentariu