Treceți la conținutul principal

Cateva efecte nocive ale consumului excesiv de dulciuri

Este evident ca toti,sau aproape toti suntem consumatori de dulciuri.Este imposibil sa nu ne placa sa consumam o prajitura,o nuga,o ciocolata sau altceva.Zaharul este responsabil pentru functionarea creierului insa in cantitati mici.Este foarte greu de renuntat la dulciuri,specialistii ne recomanda sa renuntam la ele si daca se poate sa le inlocuim cu fructele.spre deosebire de dulciuri care nu au cine stie ce nutrienti,fructele au foarte multe vitamine .Prin faptul ca sunt pline de antioxidanti fructele ajuta la impiedicarea oxidarii celulelor si la formarea radicalilor liberi,responsabili cu nenumarate boli.Fructele curata practic organismul de toxine,si ne furnizeaza zaharul natural ,incetinind in acest fel procesul de imbatranire.Iata cele mai nocive efecte ale consumului de dulciuri :

1.Imbatraneste pielea

Nenumarate studii au aratat ca persoanele care consuma multe dulciuri arata mai batrane decat cele care consuma zahar cu moderatie si asta pentru ca pielea este foarte afectata de aceste alimente, zaharul fiind in mod special atras de colagen caruia ii schimba structura. Medicii sustin ca o dieta cu consum ridicat de zahar este, practic, un dezastru pentru piele.

2.Favorizeaza ingrasarea

Nu mai este un secret pentru nimeni ca daca mancam multe dulciuri ne ingrasam, dulciurile fiind adevarate bombe calorice. Mai multe studii au aratat ca un consum mare de dulciuri favorizeaza depunerea grasimii in zona abdominala. 

3.Predispune organismul la cancer 


Consumul excesiv de dulciuri duce la obezitate, la suprasolicitarea functiilor pancreasului, scaderea sistemului imunitar si la alte dereglari in metabolism, crescand totodata si riscul de a dezvolta cancer.

4.Au un efect toxic asupra ficatului 

 Mai multe studii au avertizat ca zaharul are un efect toxic asupra ficatului, de aceea este recomandat sa inlocuim dulciurile cu fructele, sa mancam din cand in cand ciocolata neagra si sa ne educam organismul sa nu mai simta acea "nevoie de dulce".


5.Afecteaza inima 

Excesul de dulciuri creste riscul de a dezvolta boli de inima, si asta pentru ca atunci cand mananci mai mult zahar decat organismul tau poate sa arda, ficatul il transforma in grasime, iar grasimea  ajunsa in sistemul circulator aduce prejudicii activitatii inimii.

6.Slabeste memoria

Zaharul ajuta creierul sa functioneze bine, insa in exces, el poate duce la deficiente de memorie si la imbatranire inainte de vreme. De asemenea, acest lucru poate afecta capacitatile cognitive. Mai multe studii au aratat ca persoanele cu prea mult zahar in sange sunt predispuse la pierderi de memorie, asadar, daca vrei sa iti pastrezi creierul tanar, incearca sa nu mai consumi dulciuri.

Asa ca parerea mea...trebuie sa renuntam la dulciuri,cele mai naturale rezerve de zahar fiind fructele.
Totusi pam gasit o solutie in ceea ce priveste dulciurile.Am gasit solutia.

1.Miez din boabe de cacao

Ceea ce eu am gasit contine peste 300 de compusi cu un rol important in mentinerea sanatatii,continand polifenoli,flavonoide feniltilamina,teobormina ,minerale si vitamine.
Cumparati de aici:
                                                                Miez din boabe de cacao

2.Dulceata de zmeura 

Aceasta dulceata de zmeura este naturala si indulcita cu suc de struguri .Produsul nu contine coloranti si aditivi alimentari.Se poate servi la micul dejun pe clatite,papanasi,gris cu lapte,budinci etc.Vezi mai multe informatii aici:


3.Gem de Maca si caise 
Are un continut de 65% fructe infuzate cu super alimente.Are un continut de 45% zahar fata de 60-65% asa cum au gemurile obisnuite.Pentru mai multe inormatii cauta aici:




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

8 beneficii ale ciocolatei

Zilele trecute postam ceva asemanator dar despre boabele de cacao.articolul se gaseste tot pe acest blog.In acest articol vom enumera cateva beneficii ale cremei de ciocolata.Cu totii stim ca ea este foarte savuroasa si ne place foarte mult cand e folosita la deserturi.Dealungul timpului s-au auzit despre cicolata destule:cat de rea e pentru organism,ca ne ingrasa ,dar si faptul ca este responsabila pentru carii si pentru cosurile de pe fata.Site-ul acasatv enumera cateva beneficii pe care le vom enumera si noi pe scurt aici: 1.    Stimuleaza starea de spirit  – In momentul in care te simti obosita si stresata, o bucatica de ciocolata poate face minuni. Ciocolata contine o serie de compusi responsabili pentru stimularea starii tale de spirit si induce senzatia de calm. De asemenea, creste productia de endorfine in organism, ceea ce reduce capacitatea corpului de a simti durerea si induce starea de bine. 2.    Scade colesterolul  - Ciocolata contine flavonoide in cantitati mari.

Sucurile naturale

am mai scris aici in urma cu cateva zile despre dulceturi si efectul lor hranitor si benefic asupra organismului.In acest articol vom discuta despre sucurile naturale si efectele acestora asupra organismului uman.Sucurile naturale sunt in mod cert un beneficiu pentru sanatate Sucurile naturale incluse in alimentatia zilnica sunt o cale prin care se poate scapa de kilogramele in plus,o cura de vitaminizare si mineralizare ,dar si o dieta de detoxifiere in pragul sezonului rece.Noi credem ca un suc natural rece ne racoreste pe canicula asta. Dar pentru a prepara un suc natural de fructe avem nevoie de un blender sau un storcator de fructe. Sucurile de fructe au ca efect imediat cresterea cantitatii de zahar din organism care se asimileaza repede ,iar in cazul in care aveti probleme cu glicemia puteti opta pentru sucuri de legume ,sau se pot folosi fructe cu un indice glicemic mic.Acestea sunt cateva amanunte despre sucurile de fructe.eu am gasit cateva tipuri de sucuri delicioase p

Proteine obtinute din pulbere

Proteinele reprezinta cea mai abundenta substanta din organism dupa apa.Au importanta vitala in dezvoltarea,refacerea si intretinerea tuturor tesuturilor corpului.Prin urmare proteinele sunt printre cele mai importante componente ale unei diete sanatoase.Sunt o componenta majora a muschilor,sangelui,nervilor,organelor interne ,parului,ligamentelor interne si tendoanelor.Hormonii tiroidieni sau insulina depind de asemenea de proteine ,ca si sistemul imunitar ,ce necesita un aport corespunzator de proteine pentru formarea anticorpilor. Proteinele sunt formate din aminoacizi ,22 dintre acestea fiind necesari organismului uman.Opt dintre acestia sunt cunoscuti ca aminoacizi esentiali deoarece sunt obtinuti din alimentatie .Spre deosebire de ceilalti aminoacizii esentiali nu pot fi sintetizati de organism.Proteinele Solgar Way to go au fost produse cu atentie si provin de la vaci ce nu au fost tratate cu rBGF (hormonul de crestere bovina).Produsul poate fi consumat si de vegetarieni.Ac