Este evident ca toti,sau aproape toti suntem consumatori de dulciuri.Este imposibil sa nu ne placa sa consumam o prajitura,o nuga,o ciocolata sau altceva.Zaharul este responsabil pentru functionarea creierului insa in cantitati mici.Este foarte greu de renuntat la dulciuri,specialistii ne recomanda sa renuntam la ele si daca se poate sa le inlocuim cu fructele.spre deosebire de dulciuri care nu au cine stie ce nutrienti,fructele au foarte multe vitamine .Prin faptul ca sunt pline de antioxidanti fructele ajuta la impiedicarea oxidarii celulelor si la formarea radicalilor liberi,responsabili cu nenumarate boli.Fructele curata practic organismul de toxine,si ne furnizeaza zaharul natural ,incetinind in acest fel procesul de imbatranire.Iata cele mai nocive efecte ale consumului de dulciuri :
1.Imbatraneste pielea
Nenumarate studii au aratat ca persoanele care consuma multe dulciuri arata mai batrane decat cele care consuma zahar cu moderatie si asta pentru ca pielea este foarte afectata de aceste alimente, zaharul fiind in mod special atras de colagen caruia ii schimba structura. Medicii sustin ca o dieta cu consum ridicat de zahar este, practic, un dezastru pentru piele.
2.Favorizeaza ingrasarea
Nu mai este un secret pentru nimeni ca daca mancam multe dulciuri ne ingrasam, dulciurile fiind adevarate bombe calorice. Mai multe studii au aratat ca un consum mare de dulciuri favorizeaza depunerea grasimii in zona abdominala.
3.Predispune organismul la cancer
1.Imbatraneste pielea
Nenumarate studii au aratat ca persoanele care consuma multe dulciuri arata mai batrane decat cele care consuma zahar cu moderatie si asta pentru ca pielea este foarte afectata de aceste alimente, zaharul fiind in mod special atras de colagen caruia ii schimba structura. Medicii sustin ca o dieta cu consum ridicat de zahar este, practic, un dezastru pentru piele.
2.Favorizeaza ingrasarea
Nu mai este un secret pentru nimeni ca daca mancam multe dulciuri ne ingrasam, dulciurile fiind adevarate bombe calorice. Mai multe studii au aratat ca un consum mare de dulciuri favorizeaza depunerea grasimii in zona abdominala.
3.Predispune organismul la cancer
Consumul excesiv de dulciuri duce la obezitate, la suprasolicitarea functiilor pancreasului, scaderea sistemului imunitar si la alte dereglari in metabolism, crescand totodata si riscul de a dezvolta cancer.
4.Au un efect toxic asupra ficatului
Mai multe studii au avertizat ca zaharul are un efect toxic asupra ficatului, de aceea este recomandat sa inlocuim dulciurile cu fructele, sa mancam din cand in cand ciocolata neagra si sa ne educam organismul sa nu mai simta acea "nevoie de dulce".
5.Afecteaza inima
Excesul de dulciuri creste riscul de a dezvolta boli de inima, si asta pentru ca atunci cand mananci mai mult zahar decat organismul tau poate sa arda, ficatul il transforma in grasime, iar grasimea ajunsa in sistemul circulator aduce prejudicii activitatii inimii.
6.Slabeste memoria
Zaharul ajuta creierul sa functioneze bine, insa in exces, el poate duce la deficiente de memorie si la imbatranire inainte de vreme. De asemenea, acest lucru poate afecta capacitatile cognitive. Mai multe studii au aratat ca persoanele cu prea mult zahar in sange sunt predispuse la pierderi de memorie, asadar, daca vrei sa iti pastrezi creierul tanar, incearca sa nu mai consumi dulciuri.
Asa ca parerea mea...trebuie sa renuntam la dulciuri,cele mai naturale rezerve de zahar fiind fructele.
Totusi pam gasit o solutie in ceea ce priveste dulciurile.Am gasit solutia.
1.Miez din boabe de cacao
Ceea ce eu am gasit contine peste 300 de compusi cu un rol important in mentinerea sanatatii,continand polifenoli,flavonoide feniltilamina,teobormina ,minerale si vitamine.
Cumparati de aici:
Miez din boabe de cacao
2.Dulceata de zmeura
Aceasta dulceata de zmeura este naturala si indulcita cu suc de struguri .Produsul nu contine coloranti si aditivi alimentari.Se poate servi la micul dejun pe clatite,papanasi,gris cu lapte,budinci etc.Vezi mai multe informatii aici:
3.Gem de Maca si caise
Are un continut de 65% fructe infuzate cu super alimente.Are un continut de 45% zahar fata de 60-65% asa cum au gemurile obisnuite.Pentru mai multe inormatii cauta aici:
Totusi pam gasit o solutie in ceea ce priveste dulciurile.Am gasit solutia.
1.Miez din boabe de cacao
Ceea ce eu am gasit contine peste 300 de compusi cu un rol important in mentinerea sanatatii,continand polifenoli,flavonoide feniltilamina,teobormina ,minerale si vitamine.
Cumparati de aici:
Miez din boabe de cacao
2.Dulceata de zmeura
Aceasta dulceata de zmeura este naturala si indulcita cu suc de struguri .Produsul nu contine coloranti si aditivi alimentari.Se poate servi la micul dejun pe clatite,papanasi,gris cu lapte,budinci etc.Vezi mai multe informatii aici:
3.Gem de Maca si caise
Are un continut de 65% fructe infuzate cu super alimente.Are un continut de 45% zahar fata de 60-65% asa cum au gemurile obisnuite.Pentru mai multe inormatii cauta aici:
Comentarii
Trimiteți un comentariu